Saturday, January 10, 2009

how long to wait?

Kawan2, terlalu banyak yg kita dgr tentang kekejaman rejim zionis (Israel) kpd rakyat Palestin dan skrg ia ber+ buruk. Saya rasa ramai yang terfikir, adakah dgn doa kita leh bantu mrk?(aku rasa mcm nak bom ja Isrel ni). Sdgkan sudah 41 thn mrk menunggu bilakah ari nya utk merdeka dan berada dlm keadaan aman. Knp mrk terlalu kejam dan terlalu ego utk memusnahkan Palestin..? Knp kita masih gagal utk menyekat kemaraan Israel ke Palestin? Knp negara Islam lain tidak menghantar bala tentera mrk utk menyekat dr Palestin dirampas dan diserang..? Mungkin byk lg persoalan yg timbul. tp apa yg bleh buat..kita xd kuasa. Malah seluruh negara Islam skrg disulubungi dgn perasaan takut knp rejim zionis ini. Kita hanya boleh menghantar bantahan beramai2 tp adakah mrk peduli dgn apa yg dilakukan..?

Kawan2, selemah2 kita, kita jalan lupa bahawa doa adalah senjata umat Islam, saya baru mendapat SMS dr rakan,
"Pemimpin Hizbullah, Lebanon, Syd Hasan Nasrallah meminta seluruh umat Islam utk membaca Quran, SURAH AL FATH;26-27, SURAH YUNUS;85,86,88 malam ini. agar israel hancur. Fwdkan krn sedara seagama telah dikepong dan hanya menunggu masa utk disembelih.Keadaan amat dasyat.Itu saja jihad kita."
Betul, itu jihad kita. Kita perlu ada keyakinan bahawa Allah akan membantu kita. Kita perlu berharap Israel dan ngra yg menyokong tindakan Israel akan mendengar apa kata dunia Islam dan berhenti melakukan kekejaman terhadap rakyat Palestin. Kawan2. adik saya ada mnerima SMS dr rakannya,

"Ya Allah, sebagaimana kau pernah menghantar burung-burung Ababil menhancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon padaMu ya Allah. Turunkanlah bantuan Mu kali ini kpd org2 Islam di Palestin. Hancurkanlah rejin Zionis sedasyat2nya. Amin."

Marilah kita melipat gandakan doa ini. Kirim kan pada 7 rakan anda yg lain. Maka 7 x 7 x 7 x 7 x 7 x 7 x 7 = 823453. 823453 x 7 = 5.8 juta org turut sama mendoaknnya. InsyaAllah.

p/s: marilah sama2 kita mendoakan keselamatan mereka. semoga depa berjaya memerangi Israel yg kejam. dan doa seluruh umat Islam utk memerangi Israel dimakbulkan Allah. Amin.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...